Pomoć osobama stradalima u potresu na području Petrinje i Gline

Dana 29.12.2020., Sisačko-moslavačku županiju pogodio je potres magnitude 6.4M gdje su mnoge obitelji i njihovi domovi nastradali. Gradsko društvo Crvenog križa Slunj je žurno uz pomoć volontera organiziralo prikupljanje donacija za osobe stradale u potresu, gdje su se odazvali građani grada Slunja, Općine Cetingrad i Općine Rakovice, te ukupno prikupili 4440 kg hrane i higijene te 840 litara. vode.
Na području grada Slunja, Općine Cetingrad i Općine Rakovice je evidentirano 57 osoba na smještaju kojima je podijeljeno 912 kg hrane i higijene.
Zbog trenutne situacije i potrebom za pomoći stradalima u potresu u organizaciji GDCK Slunj dana 03.01.2021. jedan zaposlenik i jedan volonter su obišli okolna sela, te podijelili 960 kg hrane i higijene onima kojima je to potrebno. U periodu od 18.01.2021. do 24.01.2021. u obliku mobilnih jedinica 3 zaposlenika i 2 volontera GDCK Slunj su podjelili 1200 kg hrane i higijene osobama na području Gline i okolnih sela. Uz hranu i potrepštine ukupno je podijeljeno i 378 litara vode. Naši volonteri su bili tu i za osobe starije životne dobi kojima su pomogli s cijepanjem drva, unošenjem drva u kuću te bili psihosocijalna podrška. U Operativnom centru Hrvatskog Crvenog križa u Petrinji jedan zaposlenik GDCK Slunj je obavljao poslove administracije i koordinacije za područje pogođeno potresom Sisačko-moslavačke županije.
Od početka potresa 29.12.2020. do danas za pomoć stradalima u potresu aktivno je sudjelovalo 15 volontera Gradskog društva Crvenog križa Slunj koji su ukupno odradili 292 volonterska sata.
Izražavamo veliku zahvalnost svima građanima koji su sudjelovali u prikupljanju donacija hrane i potrepština.
Ponosimo smo što u ovakvoj situaciji imamo volontere koji su dokazali da su tu i kad je najteže, te pokazali humanost, čovječnost i brigu za druge ljude. Hvala Vam!
U narednom razdoblju ćemo kontinuirano pratiti situaciju na području Petrinje i Gline, te po potrebi djelovati.