Rekreativni kutak za starije osobe

Dnevni boravak za starije osobe Slunj je projekt kojeg Crveni križ Slunj u suradnji s Gradom Slunjem i Karlovačkom županijom uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku provodi od 01.10.2010. godine. Program je kroz godine mijenjao svoje nazive i partnere – uz Grad Slunj i Karlovačku županiju u 2017. godini partner na projektu je i  Centar za socijalnu skrb Slunj

Rekreativni kutak i Dnevni boravak za starije osobe Slunj za svoj osnovni cilj imaju poboljšati svakodnevni život osobama treće životne dobi na način da se organiziraju različite dnevne aktivnosti – čitanje novina, druženje, razgovor, kartanje, igranje društvenih igara, gledanje televizije do tematskih radionica, jednodnevni izleti  i obilježavanja pojedinih datuma.

Korisnici se u život zajednice uključuju  prema vlastitim željama, sklonostima i interesima, te time pridonose očuvanju tradicije, kulture i povijesti našeg kraja s obzirom na njihovo iskustvo i znanje. Organiziranjem aktivnosti za starije osobe treće Socijalno isključene osobe životne dobi se omogućuje kvalitetnije provođenje slobodnog vremena kao i aktivno uključivanje u život lokalne zajednice.

Kroz Rekreativni kutak za starije osobe Slunj organiziramo niz predavanja, radionica, sportsko rekreativnih događanja i edukativnih informiranja starijih osoba u koje se priključuju i ostali građani i djeca te tako čine skladan međugeneracijski prostor.