Zdravstveni odgoj i edukacija mladih

Crveni križ Slunj aktivnosti zdravstvenog odgoja i edukacije mladih provodi kroz radionice u osnovnim školama na području grada Slunja, Cetingrada i Rakovice.

Radionice koje se redovito provode:

Mišica Milica – Kako razgovarati s nepoznatim osobama? Da li otvarati vrata, ako smo sami kod kuće? Što ako nam netko ponudi savršenu igračku?

Na ova pitanja i još mnoga druga  vezana za trgovinu ljudima, odgovaraju  volonteri Crvenog križa Slunj u radionici koja se provodi u drugim razredima osnovne škole.

Radionice provodi Crveni križ Slunj u suradnji s Policijskom postajom Slunj u sklopu programa prevencija trgovanja ljudima.

Sigurnost u prometu – Crveni križ Slunj i Policijska postaja Slunj na početku školske godine provode radionice u prvim razredima osnovnih škola Slunj, Eugen Kvaternik Rakovica i Cetingrad u sklopu kojih educiramo  djecu  o sigurnom ponašanju u prometu.

Kako prati ruke – Svrha ovog programa je razvijanje zdravih navika pranja ruku kod djece vrtićkog, predškolskog i školskog uzrasta.

Ovim programom nastoji se podići svijest o važnosti higijene i pranja ruku i utjecaju higijene na zdravlje djece od najranije dobi. Ovaj program uključuje pravilan proces pranja ruku korak po korak zbog izloženosti djece raznim bolestima kao što su gripa, prehlada i druga oboljenja, ali i zbog  svakodnevnih aktivnosti u kojima su u kontaktu s nečistim površinama, predmetima, ljudima, životinjama i slično. Imajući na umu da su ruke dio našeg tijela koji je najizloženiji raznim mikroorganizmima (bakterije, virusi, gljive, praživotinje), a mnogi od tih mikroorganizama mogu biti uzročnici raznih bolesti koji se putem nečistih ruku mogu unijeti u organizam, djeci želimo ukazati na važnost pranja ruku kao jednog od vrlo važnih načina prevencije raznih bolesti.

Program se provodi kroz igru i poučnu prezentaciju gdje prikazujemo kada i na koji način pravilno prati ruke.

Ljetna škola plivanja