MEĐUNARODNI DAN NESTALIH OSOBA 30.08.2021.

Dana 30.08.2021. Gradsko društvo Crvenog križa Slunj u sklopu projekta Rekreativnog kutka Dodajmo život godinama financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike s volonterima je obilježio Dan nestalih osoba na način da su se palile svijećice s prolaznicima kako bi se prisjetili svih nestalih i stradalih osoba. U obilježavanju Dana nestalih osoba sudjelovalo je troje volontera. Hvala im!

Više od 210.000 osoba diljem svijeta vode se kao nestale ili razdvojene od svojih obitelji zbog oružanih sukoba, drugih situacija nasilja, prirodnih katastrofa, kao posljedica migracija ili drugih izvanrednih situacija koje zahtijevaju humanitarno djelovanje.

Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca pomaže obiteljima osoba koje se vode kao nestale, u traženju njihovih najmilijih i ponovnom povezivanju s njihovim obiteljima. Bez obzira na mjesto i uzrok njihovog nestanka, službe traženja Pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, vođene humanitarnim načelima, pomažu obiteljima nestalih osoba pronaći njihove najmilije i ostvariti pravo da saznaju njihovu sudbinu.

Hrvatski Crveni križ kao dio velike svjetske mreže Pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, zajedno sa 131 društvom Hrvatskog Crvenog križa koja djeluju diljem Republike Hrvatske, provodi aktivnosti službe traženja i obnavljanja obiteljskih veza te svakodnevno radi na rješavanju mnogih otvorenih zahtjeva za traženje. U ovom trenutnu Hrvatski Crveni križ ima otvoreno više od 2900 zahtjeva za traženjem nestalih osoba.